Page 1 of 1

GAR Minimyth problems

Posted: Fri Apr 01, 2005 3:11 pm
by Anavel
Hi all,

I've successfully built Minimyth using GAR. But I've come across a couple of issues:

- tiff-3.7.1 is not downloaded automatically because the file cannot be found on the ftp servers.
- when I type set on the frontend, all the values MM_<something> do not appear.
- time is not synchronized to a ntp server, eventhough it is specified in minimyth.conf.
- lirc does not get loaded automatically.
- sound is not working. I have to either select a mixer in the Myth config, or type sh sound.scrript to make it work.

But, if I switch back to the original Beta1 release, no problem there....

Any help is appreciated.

p.s. the minimyth is compiled for a c3 processor

Anavel

Posted: Fri Apr 01, 2005 5:45 pm
by Pablo
Something appears to be wrong with the FTP site hosting the tiff tarball. I have uploaded the tarball to linpvr.org, so GAR can pick it up from there.

The MM_variables are no longer set in the evironment, because it was not always working. If you want to know the value of an environment variable, you can type 'mm_var_get MM_<something>' at the command line.

For NTP and LIRC, check whether or not ntpd and lircd have started by typing 'ps' on you frontend. If they have not started it is likely due to the fact that minimyth is now defaulting to using a make based init system rather than an sh based init system. You can change this on the boot command line by adding 'MM_INIT_MODE=sh'.

Sound may be the same problem. You should check whether or not the sound script ran by seeing if the sound modules are loaded (type 'lsmod).

If the problems are the result of MM_INIT_MODE=make, then please file a bug report.

Posted: Fri Apr 01, 2005 6:10 pm
by Anavel
Super ! Thanks Pablo. I'll try it tonight when I'll get home.

Build trouble on AMD64... any thoughts ?

Posted: Fri Sep 09, 2005 9:32 pm
by greispe
Fetched everything from the P4 repository tonight. make build gives me the following:

Code: Select all

==> Running configure in work/build.d/make-3.80
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking whether build environment is sane... yes
checking for gawk... gawk
checking whether make sets ${MAKE}... yes
checking whether make sets ${MAKE}... (cached) yes
checking for x86_64-suse-linux-gcc... gcc
checking for C compiler default output... configure: error: C compiler cannot create executables
check `config.log' for details.
make[9]: *** [configure-work/build.d/make-3.80/configure] Error 77
make[9]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/devel/make'
make[8]: *** [../../devel/make/cookies/build.d/install] Error 2
make[8]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/devel/gcc'
make[7]: *** [imgdep-build] Error 2
make[7]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/devel/gcc'
make[6]: *** [build-custom] Error 2
make[6]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/lib/libgcc'
make[5]: *** [../../lib/libgcc/cookies/build.d/install] Error 2
make[5]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/lang/c'
make[4]: *** [imgdep-build] Error 2
make[4]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/lang/c'
make[3]: *** [../../lang/c/cookies/build.d/install] Error 2
make[3]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/utils/util-linux'
make[2]: *** [imgdep-build] Error 2
make[2]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/utils/util-linux'
make[1]: *** [../../utils/util-linux/cookies/build.d/install] Error 2
make[1]: Leaving directory `/home/greispe/minimyth_build/gar-minimyth/script/meta/minimyth'
make: *** [imgdep-build] Error 2

Ideas ?

Posted: Fri Sep 09, 2005 11:27 pm
by Pablo
I have never tried to build on a 64-bit machine, because I do not have one. Has anyone else?

Posted: Wed Feb 22, 2006 11:00 pm
by gugux
I'm trying to build 0.19 for my standard machien with Gar (thanks again Pablo for the great work !)

I have the error too (no 64 bit machine here) :

Thread model: posix
gcc version 3.4.3 (Mandrakelinux 10.2 3.4.3-7mdk)
configure:2025: $? = 0
configure:2027: gcc -V </dev/null >&5
gcc: `-V' option must have argument
configure:2030: $? = 1
configure:2050: checking for C compiler default output
configure:2053: gcc -march= -O2 conftest.c >&5
conftest.c:1: error: bad value () for -march= switch
conftest.c:1: error: bad value () for -mtune= switch
configure:2056: $? = 1
configure: failed program was:
#line 2033 "configure"
#include "confdefs.h"

int
main ()
{

;
return 0;
}
configure:2083: error: C compiler cannot create executables
check `config.log' for details.


I'll try to debug tomorrow but maybe somebody has got this problem lately ?

Posted: Sat Feb 25, 2006 8:29 pm
by JonathanL
FYI, aewm-1.3.1.tar.gz seems to have fallen off of the face of the earth.

Posted: Sun Feb 26, 2006 12:51 pm
by gugux
Ok, found the problem. I had an arch binary installed with mailman, and gar doesn't like it ... Deleted the link /usr/sbin/arch to the mailman binary and here it goes !